Thursday, January 19, 2012

sitad uudised eesti muusikaelus

Elu24´s jäi silma 2 uut eesti lugu koos videotega, esimeseks oli eesti uueks hiphopstaariks tituleeritud kaiyo looga: Kaiyo - Ni**as In Paris (OFFICIAL REMIX VIDEO) 

Nii, kui video avasin tekkis äratundmise rõõm, üldiselt on turunduslikust aspektist hea, kui inimesed midagi ära tunnevad, aga selle video puhul küll oleks midagi paremat lootnud, kui i movie tavalist põhja kasutades videole algus ja lõpp teha, pluss tekstid jooksma panna, see selleks.

Loo nime, "mingisuguse sõnumi" ja esitaja vahel tekkis minujaoks konflikt, ehk mida TÜRA teab eestist pärit ilmselt normaalsest perest poiss räppida neegritest, bitchidest ja houmboidest. Kallis kaiyo tuletan sulle meelde, et oled siiani valge ning neegriteemal räppimine pole nagu päris see või mis? Kui tahad tee räppi, kasvõi inglise keeles, aga tee seda stiilselt ja nagu eestlane ennemuistse, mine küsi mõne teadjama käest nõu, Genka on ilmselt nõus sulle näpunäiteid jagama.

Uskumatul kombel meeldis mulle kaks asja seal videos: neiu poolkiilas soeng(kuigi joonistused olid nõmedad) ja see kollane markeriga sein mis mõnes kaadris läbi vilksas. 


Teine sensatsoonvideo pärineb Jaan Lehepuult: DJ TT feat. Jaan Lehepuu - Ootan

Selle video tootmisel on ilmselt veits rohkem vaeva nähtud, isegi United Motorsist on bemm välja lunitud. Kiidusõnu ei saa seegi shedööver, taustamuusika tahab olla midagi inna moodi, kahjuks nõrk nagu Linnar ´Priimäe sulgurlihas. Videolahendus on, suhteliselt kesine, kuna laulu sõnumiks on, et Jaan ootab mingit maagilist neiut sügisvihmas, kus tal on külm. Minul tekkis küsimus, et miks kaks kutti bemmiga ringi sõidavad, kui üks peaks ootama neiut sügisvihmas? Videost oli näha ka, et tegelikult oli neiu üksikult järveääres lonkimas.

OHOO, nüüd mul koitis, tegelikult on laulu sõnad kirjutatud selle neiu poolt, kes Jaani ootas järveääres, Jaan nagu tavaline eesti mees ikka läks hoopis sõbra uue bemmiga sõitma ja klubisse tiirastele naistele laulma. Väga ootamatu züseemuutus, mida alguses ära ei tabagi. Alles nüüd, kui olen laulu koos videoga 3 korda vaadanud/kuulanud sain poindile pihta. Tubli töö, et sellise peidetud sõnumi oma videosse põimisid Jaan, kolm konti sulle.

No comments:

Post a Comment